Online Uitspraakwoordenboek - Vertaalblog

Een collega van mij stuurde me een link door naar een bijzonder interessante website, Forvo genaamd. Forvo beweert het grootste ter wereld te zijn. U kunt zoeken naar een woord of een naam, en een andere gebruiker zal het voor u uitspreken. Op die manier kunt u van een moedertaalspreker leren hoe een woord wordt uitgesproken in 220 verschillende , soms zelfs met .

Het Spaanse woord “lluvia” (regen) heeft zo bijvoorbeeld 8 verschillende uitspraken. Een ervan wordt uitgesproken door een vrouwelijke stem en de rest door mannelijke stemmen van Argentinië, Colombia, Spanje, Bolivia en Chili. De website toont eveneens een kaart waarop met kleine vlaggetjes wordt aangeduid van welk land de opname komt. De databank bevat meer dan 30.000 woorden in het Spaans, meer dan 48.000 woorden in het Engels en bijna 12.000 woorden in het .

Het doel van de website is echter niet om een taal te leren maar wel om het verschil te horen tussen de van woorden op verschillende plaatsen.

Tagged with:

2 Comments » for Online Uitspraakwoordenboek
  1. Zeer handige site. Soms met het lezen van een vreemde taal weet je de betekenis er van, maar de uitspraak er van kan onduidelijk zijn. Dit biedt een handige en snelle oplossing!

1 Pings/Trackbacks for "Online Uitspraakwoordenboek"
  1. rijschool haarlem…

    […]Online Uitspraakwoordenboek[…]…